Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ


      Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε (download) έντυπα σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, όπως αυτές προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία. Ακόμη, να δείτε και να κατεβάσετε υλικό που σχετίζεται με την ενάσκηση των καθηκόντων του Τεχνικού Ασφάλειας της Εργασίας στις επιχειρήσεις σας.
    Η ύπαρξη της Γραπτής Εκτίμησης είναι υποχρέωση του κάθε εργοδότη με βάση το άρθρο 8 του ΠΔ 17/96.
   Στην συνέχεια παρατίθεται έντυπο-οδηγός που προέρχεται από τη Γενική Δ/νση Συνθηκών και Υγιεινής του Υπουργείου Εργασίας και αποτελεί ένα καλό βοήθημα, ειδικά για τους εργοδότες με επιχειρήσεις που εντάσσονται στην Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας και που οι ίδιοι έχουν αναλάβει τα καθήκοντα του τεχνικού ασφάλειας της εργασίας στην επιχείρησή τους. Διευκρινίζεται ότι στις επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στην Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας (εμπορία, παροχή υπηρεσιών κτλ) δύναται και ο ίδιος ο εργοδότης (εάν δεν αναθέσει σε άλλο πρόσωπο) να συντάξει την προβλεπόμενη "Γραπτή Εκτίμηση του Επαγγελματικού Κινδύνου". (δείτε το έντυπο-οδηγό κάνοντας "κλικ" εδώ).


     Άλλα χρήσιμα έντυπα:

     [ Για πρόσβαση κάντε "κλικ" πάνω στους παρακάτω συνδέσμους (link) ]


     Διαβάστε για τις υποχρεώσεις Εργοδοτών και Εργαζομένων για τα θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας, όπως αυτές απορρέουν από το νόμο 1568/85 και το ΠΔ 17/96, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

   Ακόμη, διαβάστε το τι προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες κάνοντας "κλικ" στον παρακάτω σύνδεσμο (link) για να μεταβείτε σε άλλη ανάρτηση του Ιστολογίου μας.

     Μια συνολική παρουσίαση (κωδικοποίηση) της υφιστάμενης γενικής νομοθεσίας για τα θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας μπορείται να βρήται στον παρακάτω σύνδεσμό:


     Για περισσότερο Υλικό και Πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε, από τους παρακάτω συνδέσμους, στις Ιστοδελίδες του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) καθώς και του Περιφερειακού Κέντρου  Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.) Μακεδονίας - Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου